2b-mbo | Datacollectie
2b-mbo, 2bmbo, mbo, 2b mbo, onderwijs, onderzoek
134
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-134,qode-core-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Datacollectie
Omdat de bestaande data niet het volledig scala aan (on)bedoelde effecten van de beleidsmaatregelen dekken, worden ze aangevuld met informatie uit een dataverzameling bij alle instellingen. Hiervoor wordt een semi-gestructureerde vragenlijst afgenomen, niet via internet maar persoonlijk. In deze vragenlijst komen onderwerpen aan de orde over alle beoogde en niet-beoogde effecten, zowel kwalitatief als kwantitatief van aard. De vragenlijst nemen we jaarlijks af bij alle mbo-instellingen (ROC’s/AOC’s/vakinstellingen).

 

Voor de benodigde informatie zullen we bij verschillende personen per instelling terecht moeten. Allereerst wordt er een contactpersonenlijst opgesteld bij álle instellingen.  Via de contactpersonen hebben we in iedere instelling snel toegang tot de juiste personen. Het betreft gegevens in de vorm van instellingsdata (bijv. voor het in kaart brengen van onderwijstijd en administratieve lasten) alsook een inventarisatie van de ervaringen van vertegenwoordigers van alle betrokken partijen (docenten, studenten, etc).